Wijn is vergist druivensap. Niet meer, niet minder.

Er zijn alleen wel duizend en één manieren om dat druivensap tot wijn te maken, en op het eerste gezicht onbeduidende details kunnen van grote invloed zijn op de uiteindelijke smaak van de wijn.

De essentie van het vinificatieproces is de gisting, de omzetting van suikers in alcohol met als bijproduct koolzuur. Die suikers bevinden zich samen met de zuren in het vruchtvlees van de druif. De aroma's bevinden zich aan de binnenkant van de schil. In de schil zitten kleurstoffen en tannines.

Taninnes zijn de bitter smakende looistoffen die ook in de pitten en steeltjes zitten. Op de buitenkant van de schil tenslotte bevinden zich de wilde, natuurlijke gistcellen die de gisting op gang zouden kunnen brengen.

Maar met alleen een technisch verhaal komen we er natuurlijk niet het gaat ten slotte om smaak en beleving en daarom nodigen wij u dan ook van harte uit om een te komen brainstormen over uw smaak en uw gevoel bij wijn en dan gaan we samen proberen om de perfecte wijn bij u smaak te vinden zodat  beleving, genieten wordt.

Even geduld a.u.b.